Nyheder

      


ÅBNINGSTIDER

Tårnet
Året og døgnet rundt.
Borde-bænke ved tårnet

Entré til tårnet: 5 kr.

Elevatoren
Åben kl. 8 - 20
Tur/retur 20 kr.


Kiosken 2018
Takker for en fantastisk sommersæson
Har nu kun åbent i f.m. arrangementer

Ring om særaftaler:
Tlf. 24986966


Borde-bænke ved kiosken
og i det grønne område


 Toiletter
Kl. 7 – 22

***
Indmeldelse
i DKs højeste forening 

 

Nyheder


Fuldmåneaften 16. september

29-08-2016

Er fuldmånen på toppen en grøn ost?

Fuldmåneaften på Ejer Bavnehøj 16. september. Fortælling om ’lunatic’ og ’darkside of the moon’ ved Steno Museet. Halvpris til herrer med fuld måne.

I det øjeblik solen sænker sig i Ejer Bjerge - helt præcist kl. 19.29 - står månen op. Samtidig serverer kiosken Møllehjulet månesuppe tilsat hjemmebagt brød og grøn ost. 

Fuldmånen er på sit højeste kl. 21.08. Som optakt fortæller Lærke Lyhne Nielsen fra Steno Museet i Aarhus om månens betydning og faser. Hun opdaterer om nyeste viden om månen. Hvad er fakta og hvad er blot menneskeskabte skrøner og overtro?

Fuldmånen forbindes traditionelt med forbigående søvnløshed eller med sindsyge og magiske fænomener som fx varulve. Når man på engelsk siger 'lunatic' om en sindsforvirret person, er det faktisk 'luna' eller månesyge, men henviser til. Nogle mener ligefrem, vi mennesker er mere modtagelige for kærlighed under fuldmåne.

Månen og stjernerne har fortryllet mennesket siden tidernes morgen. Når først natten bliver kulsort med et nærmest uendeligt antal af funklende stjerner, eller når fuldmånen stiger op over horisonten, kan der opstå en ganske særlig stemning, der emmer af fordybelse og mystik.

”Jeg vil forsøge skabe denne stemning ved at fortælle gamle myter om månen, der stammer fra forskellige kulturer hele verdenen over. Samtidig vil jeg fortælle, hvordan man i dag forklarer nogle af de fænomener, der ligger til grund for myterne. Vi skal selvfølgelig også ind på, hvordan månen egentlig er blevet til, hvilket i sig selv har været et mysterium frem til for et par årtier siden. Månelandingerne har givet stor indsigt,” siger Steno Museets udsendte Lærke Lyhne Nielsen, der i dagens anledning medbringer en handy stjernekikkert.

Men denne stjernekikkert bliver det muligt at se månens krater endnu tættere på end normalt – hvis vejret tillader det.

Lærke Lyhne Nielsen kommer også ind på månens faser. Herunder ’the dark side of the moon’ – altså det fænomen, at månen altid vender den samme side mod os.

TILMELDING SENEST 15. SEPTEMPER ER NØDVENDIGT HER. Max. 100 personer. Herrer med dokumenteret fuld måne får halv pris, hvilket refunderes på toppen.

Arrangeret af Møllehjulet og Ejer Bavnehøjs Venner som en del af Kulturaften Skanderborg 2016.Del siden:
Kiosken går på hæld

Møllehjulet melder om en helt fantastisk sommersæson. Tak for al opbakning! Kiosken er nu kun åben i forbindelse med arrangementer på Ejer Bavnehøj. Ring om gruppebesøg og særaftaler på tlf. 24986966.

Læs mere

Ny bog - DANMARKS BJERGE

»Hvis Schweiz kan have en flåde, kan Danmark vel også have sine alper,« hævder bjergkongen af Danmark, norske Roger Pihl i en ny bog. Fem muligheder for at møde forfatteren.
Læs mere

Mod nye Bavnehøjder

Realdania støtter et forprojekt, der skal afdække højdepunktets potentiale som national attraktion, formidlings- og mødested med baggrund i stedets kulturhistorie, landskab og natur.
Læs mere - Se video (2:57)

National seværdighed

Ejer Bjerge er af Vejdirektoratet ophøjet til en national seværdighed. Berlingske skriver ligefrem om en bjergkæde. Nu må der skiltes med brune Johanneskors.
Læs mere - Se video (28:00)

Sheltere med udsigt

Overnat i det fri tættest ved stjernerne.To sheltere, borde-bænke, bålplads med grill og multtoilet, informationstavler.
Læs mere