Nyheder

      


ÅBNINGSTIDER

Tårnet
Året og døgnet rundt.
Borde-bænke ved tårnet

Entré til tårnet: 5 kr.

Elevatoren
Åben kl. 8 - 20
Tur/retur 20 kr.


Kiosken 2018
Takker for en fantastisk sommersæson
Har nu kun åbent i f.m. arrangementer

Ring om særaftaler:
Tlf. 24986966


Borde-bænke ved kiosken
og i det grønne område


 Toiletter
Kl. 7 – 22

***
Indmeldelse
i DKs højeste forening 

 

Nyheder07-09-2018 Ma Ram-aften er AFLYST


AFLYSNING. Planlagt arrangement om heksen Ma Ram 21. september er desværre aflyst pga. vejret. Stormen 'Knud' vil blæse telt, lyd- og lysanlæg og optrædende omkuld. Arrangementet bliver afviklet på et andet tidspunkt ifølge senere annoncering.

Kom tæt på den frygtindgydende heks Ma Ram 

Fredag 21. september kl. 19-20.30.

Ma Ram har huseret i Ejer Bjerge i århundreder. Sagnet fortæller, at hun gjorde megen fortræd, mens hun levede. Så derfor gik hun igen efter sin død. Men præsten Slante Laurits manede hende i jorden nær Ovsted Kirke på det sted, som nu kaldes Ma Rams hwol.

Hør den lokale Ma Ram-kender Kirsten Ramussen fortælle en levende beretning om heksen, der blandt andet reddede Ovsted Kirke fra at blive knust af en Lindorm. Med sin store kost huggede hun lindormen i stumper og stykker. Ifølge sagnet skabte et større stykke af lindormen Tebstrup Sø og Ris Mose.

Mød en tro kopi af Ma Ram, som medbringer sin måske underkuede mand, der ifølge sagnet var ridefoged på Tammestrup. Dramatisering ved teatergruppen Papirhud.

Smag på Møllehjulets særlige Ma Ram-suppe rundt om bål og levende lys. Suppe og brød til de første 100 tilmeldte.

Læs mere om Ma Ram.

Tilmelding senest 18. september.

Arrangementet er en del af Kulturaften Skanderborg og er støttet af Kulturpuljen.


  Tilbage

Del siden:
Kiosken går på hæld

Møllehjulet melder om en helt fantastisk sommersæson. Tak for al opbakning! Kiosken er nu kun åben i forbindelse med arrangementer på Ejer Bavnehøj. Ring om gruppebesøg og særaftaler på tlf. 24986966.

Læs mere

Ny bog - DANMARKS BJERGE

»Hvis Schweiz kan have en flåde, kan Danmark vel også have sine alper,« hævder bjergkongen af Danmark, norske Roger Pihl i en ny bog. Fem muligheder for at møde forfatteren.
Læs mere

Mod nye Bavnehøjder

Realdania støtter et forprojekt, der skal afdække højdepunktets potentiale som national attraktion, formidlings- og mødested med baggrund i stedets kulturhistorie, landskab og natur.
Læs mere - Se video (2:57)

National seværdighed

Ejer Bjerge er af Vejdirektoratet ophøjet til en national seværdighed. Berlingske skriver ligefrem om en bjergkæde. Nu må der skiltes med brune Johanneskors.
Læs mere - Se video (28:00)

Sheltere med udsigt

Overnat i det fri tættest ved stjernerne.To sheltere, borde-bænke, bålplads med grill og multtoilet, informationstavler.
Læs mere