Nyheder

      


ÅBNINGSTIDER

Tårnet

Året og døgnet rundt.
Borde-bænke ved tårnet

Entré: 5 kr.

 

Elevatoren

Er p.t. under reparation
og derfor ude af drift.
Vi beklager!

 

Kiosken 2018

Åben i weekender 29. marts - 2. sept.
Hver dag i uge 27-32 kl. 11-18
Ring om særaftaler:
Tlf. 24986966

 

Borde-bænke ved kiosken
og i det grønne område

 

Toiletter

Kl. 8 – 22

***
Indmeldelse
i DKs højeste forening 

 

Nyheder


Foredrag og generalforsamling

17-03-2013

Historiker Michael Boe Nielsen tilknyttet de historiske arkiver på Skanderborg Museum fortæller om betydningen af den 13 tons tunge sten, som otte heste og 100 stærke mænd slæbte fra Elling Mose op i 170 meters højde. Genforeningsstenens spændende historie bliver rullet ud på Ejer Bavnehøj Skolen på onsdag 20. marts kl. 19.00.

Hengemt og tilgroet findes på Ejer Bavnehøj en stor mindesten. Et vigtigt historisk monument, som fortjener at komme frem i lyset. Det drejer sig om en markant bautasten rejst i 1920 til minde om genforeningen af Nordslesvig med moderlandet. Stenen rummer en historie, som mange besøgende – især yngre generationer – nærmest ikke aner noget om.
Læs pressemeddelelse.

Ejer Bavnehøjs Venner har planer om at formidle historien om grænseproblematikken mellem Tyskland og Danmark og hele genforeningssagen på informationstavler omkring genforeningsstenen. Der skal opføres borde-bænke, etableres ny beplantning og belysning. Og som noget ganske nyt har foreningen planer om at opføre et madpakkehus ved siden af stenen, så publikum kan nyde en picnic eller mad og drikke fra kiosken i ly for blæst og regn. Madpakkehuset bliver i arkitektonisk stil med Møllehjulet.
Læs mere.

Efter foredragene - hvor alle er velkomne - afholder Ejer Bavnehøjs Venner generalforsamling. Læs indkaldelse og beretningen for foreningens virke i 2012.


Del siden:
Kiosken er åben

Møllehjulet er åben i weekender indtil midten af september kl. 11 - 18. Du kan købe is, vand, øl, kaffe, kage, franske hotdog, sandwich og slik. Ring om særaftaler på tlf. 24986966.
Læs mere

Ny bog - DANMARKS BJERGE

»Hvis Schweiz kan have en flåde, kan Danmark vel også have sine alper,« hævder bjergkongen af Danmark, norske Roger Pihl i en ny bog. Fem muligheder for at møde forfatteren.
Læs mere

Mod nye Bavnehøjder

Realdania støtter et forprojekt, der skal afdække højdepunktets potentiale som national attraktion, formidlings- og mødested med baggrund i stedets kulturhistorie, landskab og natur.
Læs mere - Se video (2:57)

National seværdighed

Ejer Bjerge er af Vejdirektoratet ophøjet til en national seværdighed. Berlingske skriver ligefrem om en bjergkæde. Nu må der skiltes med brune Johanneskors.
Læs mere - Se video (28:00)

Sheltere med udsigt

Overnat i det fri tættest ved stjernerne.To sheltere, borde-bænke, bålplads med grill og multtoilet, informationstavler.
Læs mere